JAPANSKA JABUKA

Kaki jabuka ili Japanska jabuka je veoma atraktivna biljka. Jabuka kaki potice iz Japana, a plodovi su veoma ukusni I lekoviti,koriste se za lecenje upale creva,bolesti zeluca kao i visokog krvnog pritiska. Takodje i list kakija se koristi u lecenju raznih tegoba.

Read More

GOJI (GODZI)

Sadnice goji (godži) potiču iz Severne Azije a pretezno se gaji u Kini.Plod je mek i gumenast crveno naranzaste boje,slatkstog ukusa.Plodovi su bogati vitaminima B1,B2, C vitaminom kao i vitaminom E. Plodovi se beru od avgusta do oktobra.

Read More

KUPINA

Sadnice kupine rastu bujno i puštaju cetri do pet izdanaka. Imaju veliku otornost prema štetočinama,bolestima i niskim temperaturama.Ova sorta kupine je veoma rodna i daje veoma krupan plod oko 9 grama koji je izduženog oblika veoma crne boje. Plodovi stižu za branje polovinom jula.

Read More

JOSTA

Sadnice joste (beztrni ogrozd) su nastale ukrštanjem ogrozda I crne ribizle. Radja ovalne plodove težine oko 3 grama koji imaju kiselkast ukus a plodovi se mogu jesti u svežem stanju.Plodovi se beru u prvoj polovini jula. Veoma je bogata vitaminom C I mnogim drugim vitaminima I mineralima.Počinje da radja u trećoj godini.

Read More

CRNA, CRVENA RIBIZLA

Sadnice crne ribizle (Titanijum) predstavljaju drvenaste biljke koje rastu žbunasto visine oko 2 metara. Rezanjem se mogu oblikovati, preporučue se da se pre sadnje sadnica skrati na 15 cm da bi ojačala i razgranala se a sledeće godine ostaviti 6 do 8 najjačih izdanaka.

Read More

BRUSNICA

Sadnice brusnice rastu kao polegli zimzeleni grm čiji se plodovi koriste u lekovite svrhe ili kao dodatak ishrani.Sadnice brusnice vole kiselo tlo (4-5 pH), a razmak sadnje je od 25 do 30 cm izmedju biljaka sa 90 do 100 cm rednog razmaka.

Read More
Call Now Button