(+381) 63 194 43 45

Sadnice oraha

DOMACI SEJANAC

Sadnice oraha. domaći sejanac sazrevaju početkom septembra.

Podloga: Sopstvena podloga

ŠAMPION

Sadnice oraha šampion predstavljaju bujnu i vrlo rodnu sortu. Otporan je na bolesti. Plod je oko 14g, jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Sadržaj jezgra je oko 58 %. Sazreva vrlo rano.

Podloga: Divlji orah

ŠEJINOVO

Plod sadnice oraha. šejnovo je srednje krupan oko 12 g, jajastog oblika, tanke i lako lomljive ljuske.

Podloga: Divlji orah

GAZENHAJM 139

Sadnice oraha gazenhajm 139 predstavljaju zapadnonemačku sortu kraće vegetacije, drvo je srednje bujno i rodno, prvo cvetaju ženski cvetovi, plod je srednje krupan 12-13 g , svetle i dosta glatke ljuske,zbog dobre otpornosti na mraz može se uspešno uzgajati i u hladnijim predelima.

Podloga: Divlji orah

RASNA

Sadnice oraha rasna plodovi su krupni (oko 14g), blago kupastog oblika sa veoma kvalitetnom jezgrom. Randman jezgre je oko 52%. Sazreva vrlo rano.

Podloga: Divlji orah

CRNI ORAH

Sadnice crnog oraha su poreklom Iz Severne Amerike. Drvo ovog oraha je veoma kvalitetno I dostiže I do 30% veću cenu od drveta običnog oraha. Plod je nejestiv a kora ploda se koristi u alternativnoj medicini. Veoma je otporan na izmrzavanje I uspeva na svim vrstama zemljišta. Može se saditi u sklopu 3×3 metara kako bi stabla puštala što manje grana. Preporučuje se skidanje grana do 3 metara visine.