STUBASTE JABUKE

Stubaste jabuke se pored gajenja u dvorištu ili u saksiji na terasi mogu saditi i na velikim površinama i da pritom budu ekonomski isplative zbog dobrog roda i mogućnosti veoma guste sadnje po jedinici površine.Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Read More

STUBASTA KRUŠKA

Stubasta kruska gaji se u vrtovima pojedinačno, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost stubaste kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće,žute boje. Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazI. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Read More

STUBASTA TRESNJA

Plodovi sadnice stubaste tresnje sazrevaju u julu. Plodovi su jarko crvene boje, sočnog ukusa,srednje veličine i radjaju redovno. Može se saditi na medjusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara. Uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Pre sadnje nikako ne skraćivati vrh.

Read More
Call Now Button