(+381) 63 194 43 45

Stubasto voce

"Stubaste voćne sadnice pružaju prostoru iznenađujuću strukturu."

Prodaja stubastih voćnih sadnica otvara vrata jedinstvenom svetu voćnjaka koji se prilagođava ograničenom prostoru bez gubitka plodnosti. Ove male čarobne sadnice otkrivaju tajnu kako uživati u obilju voća čak i na terasama, balkonima ili malim vrtovima.

Stubaste sadnice predstavljaju idealan izbor za urbanog baštovana koji želi da uživa u svežim plodovima direktno iz svog doma. Od jabuka do krušaka ili trešanja, ove sadnice spajaju kompaktnost sa izobiljem, nudeći voće na dohvat ruke.

STUBASTE JABUKE

Stubaste jabuke se pored gajenja u dvorištu ili u saksiji na terasi mogu saditi i na velikim površinama i da pritom budu ekonomski isplative zbog dobrog roda i mogućnosti veoma guste sadnje po jedinici površine.Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

STUBASTA KRUŠKA

Stubasta kruska gaji se u vrtovima pojedinačno, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost stubaste kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće,žute boje. Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazI. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

STUBASTA TREŠNJA

Plodovi sadnice stubaste tresnje sazrevaju u julu. Plodovi su jarko crvene boje, sočnog ukusa,srednje veličine i radjaju redovno. Može se saditi na medjusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara. Uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Pre sadnje nikako ne skraćivati vrh.