(+381) 63 194 43 45

Sadnice kajsije

MAĐARSKA NAJBOLJA

U rod dolazi u drugoj polovini jula. Plod je krupan težine oko 50 g. Lako se odvaja od koštice, meso je narandžaste boje, slatkastog ukusa. Prilično je otporna na niske temperature prilikom cvetanja, a i tokom same zime. Samooplodna je sorta.

Podloga: Džanarika

NJU DŽERSI

Nju Džersi je američka selekcija koja kod nas zri tokom druge dekade juna i početkom jula. Ima odličnu rodnost i veoma kvalitetne plodove, sami plodovi dosta opadaju pred sazrevanje.
Plod je krupan, okruglast, pokožica je žuta, meso je srednje čvrstine, zlatno žute boje, slatko nakiselo i veoma se lako odvaja od koštice. Ova sorta je, i pored svojih nedostataka, veoma popularna među proizvođačima koji je sade jer njeni plodovi dostižu visoku cenu na tržištu.

Podloga: Džanarika

KEČKEMEČKA RUŽA

Kečmetska ruža je kasna sorta kajsije. Sazreva u drugoj polovini jula. Kasnocvetna je, pa često izbegava kasne prolećne mrazeve. Plod je srednje krupan (od 40g do 50g). Meso je izuzetno sočno, prijatnog ukusa i dobro se odvaja od koštice.
Pokožica je glatka, narandžaste boje. Veoma je zahvalna za industrijsku preradu.

Podloga: Džanarika

NOVOSADSKA RODNA

Kajsija novosadska rodna nastala je selekcijom iz prirodne populacije 1987. godine. Stablo je srednje bujno, sa okruglom do široko-okruglom krunom. Rodi pretežno na mešovitim rodnim grančicama. Ima krte grane. Vrlo je rodna sorta i kad prerodi dolazi do lomljenja grana, zbog čega rodnost treba regulisati rezidbom.
Cveta kasno, 2-4 dana posle Mađarske najbolje.
Plod je srednje krupan do krupan, izduženo-okruglog oblika, malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje, sa rumenilom na 25-35% ploda. Meso je narandžasto, aromatično, vrlo ukusno i lako se odvaja od koštice.

Podloga: Džanarika

ROKSANA

Sadnice kajsije roksane daju vrlo krupne plodove u proseku 70g, izduženog oblika, narandžaste boje sa intezivnim crvenilom. Meso je čvrsto, vrlo ukusno. Atraktivna za tržište, odlična za jelo i preradu. Kasno cveta.
Vreme dozrevanja je Kraj VII početak VIII meseca

Podloga: Džanarika