Prodaja vocnih sadnica i loznih kalemova

Veoma smo iskusni u proizvodnji voćnih sadnica i loznih kalemova kao i sadnica ruža. Naš voćni rasadnik se nalazi u opštini Kruševac u centralnom delu Srbije. Rasadnik je izvozno orjentisan, cilj nam je da privučemo što više klijenata iz država EU,država ZND kao i severne Afrike. Tokom trideset šest godina kroz inovacije i naporan rad uspeli smo da pridobijemo poverenje kupaca kako na domaćem tako i na inostranom tržištu što je doprinelo da izrastemo u jedan od najvecih i najpozdanijih vocnih rasadnika. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja ili želite da izvršite narudžbinu slobodno nas kontaktirate na broj:

Voćne sadnice
Lozni kalemovi
Stubaste i mini sadnice

Već decenijama bavimo se proizvodnjom vrhunskih voćnih sadnica i loznih kalemova. Naša strast prema ovom poslu i dugogodišnje iskustvo čine nas jednim od najvećih eksperata u oblasti proizvodnje I prodaje sadnica. Naša glavna misija je pružiti vam kvalitetne sadnice koje će vam omogućiti uspešan i plodonosan uzgoj voća. Koristimo napredne tehnike i pažljivo biramo samo najbolje sorte, kako biste imali najbolje rezultate u vašem voćnjaku ili vinogradu. Naš tim stručnjaka sa velikim znanjem i iskustvom posvećuje se proizvodnji, pružajući sadnicama optimalne uslove za rast i razvoj. Svakom koraku proizvodnje posvećujemo posebnu pažnju, od selekcije semena do konačne sadnice. Jedinstvenost našeg rasadnika leži u tome što smo u potpunosti posvećeni očuvanju tradicionalnih sorti, ali takođe i istraživanju novih sorti koje se mogu prilagoditi različitim klimatskim uslovima. Verujemo u značaj očuvanja genetičke raznolikosti i radimo na očuvanju starih sorti koje su deo naše kulturne baštine.Pored proizvodnje voćnih sadnica, takođe vam pružamo i stručne savete i podršku u vezi sa uzgojem voća. Naš tim stručnjaka će vam rado odgovoriti na sva pitanja i pomoći vam da postignete najbolje rezultate u vašem voćnjaku.Verujemo da je kvalitet naših sadnica ključan za vaš uspeh i zato se trudimo da vam pružimo samo najbolje. Naša posvećenost i stručnost čine nas liderom u ovoj industriji, a zadovoljni klijenti su naša najbolja preporuka. Uverite se sami u našu stručnost i kvalitet naših proizvoda.Kontaktirajte nas i posetite naš rasadnik!

U ovaj projekat smo ušli sa iskrenom željom da našim kupcima maksimalno izađemo u susret kako po pitanju kvaliteta, i tačnosti sadnog materijala tako i po ljubaznosti i razumevanju. Celokupna proizvodnja prolazi kontrolu nadležnih stručnih službi, koje redovno vrše obilazak proizvodnje. Sav sadni materijal poseduje važeće uverenje Ministarstva poljoprivrede o sortnoj čistoći i važeće zdravstveno uverenje. Naše sadnice u 100% zdrave, odličnog kvaliteta, a odnos sa našim kupcima se apsolutno zasniva na dugotrajnom poverenju. Svi naši kupci nam se uvek vraćaju sa osmehom, poverenjem i velikim zadovoljstvom.
Takodje možemo da se pohvalimo i velikim brojem unapred ugovorenih narudžbina voćnih sadnica za velike sisteme voćnjaka koje smo u stanju da ispoštujemo jer svake godine proizvedemo preko 150.000 raznih vrsta podloga. Zato ukoliko planirate sadnju većih zasada veoma je bitno da nas kontaktirate na vreme kako bismo mogli da ugovorimo konkretnu saradnju, bilo da je u pitanju proizvodnja knip sadnica, formiranih jednogodišnjih sadnica sa prevremenim granama ili klasičnih štap sadnica.Najviše smo ponosni na proizvodnju sadnica jabuka I krušaka.  

Jednogodišnje voćne sadnice kruške
u toku proizvodnje

Sadnice jabuke na podlozi m-9 sa lepo razvijenim korenovim sistemom i granama

Samo prošle godine smo uspeli da izvezemo 150.000 sadnica voća kao i 50.000 spakovanih ruza u zemlje EU i zemlje centralne Azije.

150000
Izvezeno sadnica voća
50000
Spakovanih ruza

Sadnice su spakovane tako da ne može doći do isušivanja ili oštećenja u vrećama sa supstratom ili u strečovanim paletama. Takodje obezbedjujemo i organizujemo profesionalno pakovanje sadnica voća i sadnica ruža u odgovarajuće pakovanje i odgovarajuće palete.

Sadnice voća upakovane u vreće sa supstratom

Voćne sadnice spremne za transport

Sadnice ruža sa tri jake grane  spakovane  u  vlažnom  supstratu

Sadnice ruža spakovane u palete i spremne za transport

Sadnice ruža spakovane u palete  i spremne za transport

Ono što garantujemo trenutnim kupcima i možemo garantovati i budućim klijentima da u procesu proizvodnje sadnica ne koristimo hemikalije za suzbijanje korova što u mnogome može povećati procenat prijema posle sadnje voćnih sadnica. Takodje su ispoštovani svi standardi i rokovi skladištenja sadnica.

Primeri ručnog kultivisanja i obrade zemljišta u proizvodnji voćnih sadnica u rasadniku Agro Projekt 

Ukoliko želite da Vam pošaljemo katalog sa našim proizvodima za 2023/24 pošaljite nam vaše podatke

  Kada je najbolje saditi voćne sadnice?

  Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće, na taj način dajemo sadnici više vremena da se primi. U jesen je izbor vocnih sadnica puno veći. Pri sađenju većih zasada raspitajte se koja vrsta i sorta sadnica najbolje uspevaju kod Vas i ne zaboravite da ispitate zemljište na kiselost.

  Kako posaditi sadnicu?

  Zeljište pripremite dubokim oranjem a zatim sitnjenjem zemljišta. Preporucljivo je da se rupe za sadnju iskopaju nekoliko dana pre sadnje. Takodje ukoliko vocne sadnice sadite na neobradjenom zemljištu bitno je da iskopate dublje i šire rupe a zatim usitnjeno zemljište vratite u rupu i tek onda posadite sadnicu. Jer ukoliko posadite sadnicu u malim rupama na neobradjenom zemljištu velika je verovatnoća da koren biljke neće moći da ide u dubinu pa će se onda razvijati na površini zemljišta što nije dobro jer pri mašinskoj obradi može doći do oštećenja korena a ovakvo stablo je takodje neotporno na sušu.
  Pred sadnju prvo posečite vrhove žila a zatim i potkratite sadnicu na najmanje 80cm od kalemljenog mesta, zatim iskopajte rupu u koju ćete posaditi sadnicu, pri sadnji pazite da zemljom ne prekrijete kalemljeno mesto. Kada posadite sadnicu njen vrh obavezno premažite parafinom ili voćarskim voskom kako bi se sadnica lakše primila. Nikada ne stavljajte stajsko djubrivo oko sadnice jer je previše jako i može doći do oštećenja i neprimanja sadnice. Dovoljno je staviti jednu šaku veštačkog djubriva oko posadjene sadnice. Posle sadjenja zemljište oko sadnice dobro zaliti.

  Kako posaditi sadnice vinove loze?

  Proleće je najbolje vreme za sadnju vinove loze. Pre sadnje odrežite postojeće korenje,ovo će podstaknuti korenje da raste u blizini biljke. Biljke s golim korenom potopite u kantu vode tri do četiri sata prije sadnje. Rupa za sadnju trebala bi biti duboka oko 20 centimetara i široka 20 centimetara. Dodajte  zemlju u sredinu rupe i postavite lozu s golim korenom na vrh. Napunite ostatak rupe preostalom zemljom, pazeći da visina zemlje bude ispod spojnog mesta. Zalijte odmah nakon sadnje.

  Blog